۞ پایگاه خبری تحلیلی صبح تازه :
به تازگی و طراوت صبحگاهی روزتان را با تازه ترین اخبار " صبح تازه " آغاز کنید .
Tuesday, 26 January , 2021
امروز : سه شنبه, ۷ بهمن , ۱۳۹۹ - 13 جماد ثاني 1442
برگزیده »
شناسه خبر : 93377
  پرینتخانه » اجتماعی, برگزیده اخبار, ویژه, یادداشت روز تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰:۳۷ | 150 بازدید |
رعایت پروتکل های بهداشتی در وسایل حمل و نقل عمومی (4)

چگونه در ایام کرونا با قطار ایمن سفر کنید

مهدی قنبر، روزنامه‌نگار

چگونه در ایام کرونا با قطار ایمن سفر کنید

به گزارش صبح تازه،برای سفرهای ضروری در ایام کرونا با حفظ پروتکل‌های بهداشتی، قطار می‌تواند وسیله مطمئن‌تری باشد. با توجه به اینکه زمان سفر در قطار به‌مراتب طولانی‌تر خواهد بود اما به نظر در روزهای کرونایی جایگزین کردن سفرهای هوایی و اتوبوس با قطارهای کوپه‌ای کار منطقی‌تری است. این گفته می‌تواند صحیح باشد مشروط به آنکه پروتکل‌های بهداشتی از لحظه ورود مسافر به سالن ترمینال، حین حضوردر قطار و حتی پس از خروج مسافر توسط متصدیان قطار رعایت شود.

پروتکل‌های حضور مسافر در سالن ترمینال کم‌وبیش مشابه تمام مکان‌ها و محل‌های پرازدحام، سربسته ای مانند پایانه‌های اتوبوس و فرودگاه‌ها است. استفاده از ماسک، لزوم فاصله‌گذاری اجتماعی و نیز رعایت نکات امنیتی با استفاده از دستگاه‌های ایکسری برای ایجاد فاصله‌گذاری اجتماعی توسط متصدیان، مأموران انتظامی و مسافران از اهم این رفتارهای اجتماعی است.

اما پس از ورود مسافران به‌قطار نیز دستورالعمل‌های مختلفی باید رعایت شود که برای سلامت مسافر و کارکنان قطار ضروری به نظر می‌رسد. بر اساس این پروتکل‌ها در وهله نخست، مسافران ملزم هستند تجهیزات بهداشتی از قبیل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی‌کننده را همراه خود داشته باشند و یا پکیج های بهداشتی را طبق دستورالعمل‌های شرکت راه‌آهن از متصدیان قطارتحویل بگیرند. تمام مسافران درهنگام ورود و خروج ازایستگاه‌های راه‌آهن غربالگری شده و تمام ایستگاه‌ها به‌طور روزانه ضدعفونی شوند. در صورت امکان، با توجه به تعداد مسافر و ظرفیت قطار، مسافران با رعایت فاصله ایمن در کوپه‌ها جانمایی شوند. خدمه قطار در طول سفر از ماسک و دستکش استفاده کنند. همچنین نظافت و گندزدایی قطارها پس از هر سفر و توقف در توقفگاه به‌وسیله مواد ضدعفونی مورد تأیید وزارت بهداشت الزامی است.

ارائه هر نوع خوراکی و نوشیدنی به مسافران فقط به‌صورت بسته‌بندی مجاز خواهد بود. در رابطه با غذای گرم تهیه‌شده در رستوران قطار رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از سلفون و درپوش بهداشتی نیز ضروری است.

سیستم تهویه هوا نیز از نکات بسیار مهم در سرویس‌های حمل‌ونقل عمومی است که بی‌شک در فصول سرد بسیار بحث‌برانگیزتر خواهند بود. خوشبختانه تراکم مسافر در قطارهایی که به شکل کوپه‌ای هستند بسیار کم است به‌طوری‌که طبق قوانین برای رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، هر کوپه ۴ نفرِ در قطار پذیرای دو مسافر بیشتر نیست مگر مسافران از یک خانواده، که در این صورت می‌توانند در یک کوپه مستقر شوند. از سوی دیگر امکان تنظیم دستی تهویه هوا نیز در هر کوپه وجود دارد که می‌توان آن را قطع یا پنجره کوپه را باز کرد تا آلودگی احتمالی محیط کاهش یابد. تا به این طریق هوا در محیط به جریان افتد و آلودگی ویروسی به مسافران منتقل نشود. البته طبق قوانین در این ایام به قطارهای سالنی که سازوکاری مشابه اتوبوس‌های بین‌شهری دارند اجازه فعالیت در ایام کرونا داده نشده است.

از سوی دیگر قطارها باید پس از پایان مسیر در ایستگاه‌ها، تمام ملحفه‌ها را شسته و ضدعفونی ‌کنند و واگن‌ها نیزار طریق دستگاه‌های مه پاش سم‌پاشی ‌شوند. همچنین قبل از اینکه مسافران سوار قطار شوند، چمدان آن‌ها ضدعفونی گردد. این‌ها اصولی هستند که در همه شرکت‌های راه‌آهن رعایت می‌شود به همین سبب هم راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در دوره شیوع ویروس کرونا به دلیل عملکرد مناسب بهداشتی از طرف اتحادیه بین‌المللی راه‌آهن‌های جهان موردتقدیر قرارگرفته است.

ازاین‌رو شاید بتوان گفت در شرایط اضطرار، برای سفر قطارهای کوپه‌ای با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از دیگر وسایل حمل‌ونقل عمومی مطمئن‌تر هستند. مشروط به آنکه فردی که از این وسیله نقلیه عمومی استفاده می‌کند بهداشت فردی را رعایت کرده و نیز خود به بیماری کرونا مبتلا نبوده باشد؛ زیرا ممکن است افرادی را که در تماس مستقیم و بدون ماسک با او هستند را آلوده و به کرونا مبتلا کرده و تمام مسافران و خدمه را نیز در معرض خطر قرار می دهد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.